Beeswax

(1 shqyrtim nga klient)

1500 L3000 L

Dyll Blete për qirinj dhe produkte kozmetike

Share
Dyll natyral i verdhë bletësh.

Dylli është 100% i pastër dhe ofrohet në formë pikash, i cili ruan aromën dhe ngjyrën karakteristike për të cilën dylli i bletës është i njohur. Mund të shtohet edhe në dylli i sojës për të rritur fortësinë.

Dylli i Bletës është një dyll natyral. Zakonisht duhen 4.5kg mjaltë që të japin 1 kg dyllë blete.

Kur formohet fillimisht, dylli është i bardhë, por zverdhet me shtimin e vajrave natyralë të futur nga poleni i luleve. Dylli i bletës mblidhet direkt nga hojet e mjaltit të një zgjoje dhe mund të gjendet në forma të ndryshme.

Përdorimet dhe Përfitimet e Dyllit të Bletës

Përdorimi i dyllit të bletës mund të jetë i vjetër sa vetë historia. Nga shembulli më i hershëm i njohur i stomatologjisë terapeutike, që daton mbi 6,000 vjet më parë, te përdorimet moderne që përfshijnë prodhimin e qirinjve, për kujdesin e lëkurës dhe sigurimin e një shtrese mbrojtëse për djathrat. Hulumtimet madje sugjerojnë që përdorimet kozmetike dhe medicinale të dyllit të bletës mund të jenë më të larta se produktet me bazë naftë. (Shikoni më poshtë)

Historia e dyllit të Bletës

Historia e përdorimit nga njerëzit e dyllit të bletës daton në Evropën Neolitike. Në mënyrë për të zvogëluar dhimbjen dhe ndjeshmërinë në një dhëmb, dylli i bletës u përdor si një mbushje terapeutike dentare. Dylli i Bletës ishte gjithashtu plastika e parë e njerëzve të lashtë. Dëshmitë e shkruara historike të përdorimit të dyllit të bletës, datojnë që nga egjiptianët e lashtë të cilët shkruanin për përdorimin e dyllit nga Kleopatra në kozmetikën e saj dhe në sapunin e banjës. Kohët e fundit, mjekët gjithashtu e rekomanduan atë për veti të ndryshme terapeutike dhe u aplikua për të trajtuar një numër sëmundjesh. Dylli i Bletës ishte gjithashtu një pjesë e rëndësishme e balsameve të përbërë që përdoren pas operacionit.

Përfitimet dhe përdorimet e dyllit të bletës

Dylli i bletës është i dobishëm në mjekësi, kozmetikë, ushqime dhe madje edhe në art. Për ata që vlerësojnë një mjedis më të sigurt, më natyral, ai siguron shumë përdorime të ndryshme.

Një mjedis i shëndetshëm

Qirinjtë e dyllit të bletës janë aromatizuar natyrshëm me aromën e mjaltit. Kjo është shumë e dëshirueshme për ata që vuajnë nga astma ose janë alergjikë ose të ndjeshëm ndaj aromave. Qirinjtë e pastër të dyllit të bletës lëshojnë pak tym kur digjen – duke e mbajtur shtëpinë tuaj më të pastër dhe më të rehatshme. Përveç tymit, këto qirinj digjen më ngadalë duke i bërë ata të zgjasin më shumë. Studimet e fundit sugjerojnë që djegia e qirinjve të dyllit të bletës në të vërtetë mund të pastrojë ajrin duke lëshuar jone negative duke hequr papastërtitë nga ajri që thithim.

Kujdes natyral për lëkurën

Në vetvete, dylli i bletës është bllokues lagështie, nxit qelizat dhe mbron lëkurën. Me aftësinë e tij të mahnitshme për të punuar në bashkëpunim me përbërës të shumtë, dylli i bletës mund të përdoret për të përfituar dhe zbukuruar të gjithë trupin. Me veti anti-bakteriale dhe vitaminë A, ndihmon në shërimin natyral dhe zhvillimin e qelizave pa bllokuar poret. Me vetitë e tij që bllokon lagështinë, dylli i bletës ofron veprimin e kremit ndaj diellit.

Aplikimet:

– Shtohet në locione për të shtuar vetitë mbrojtëse të lëkurës

– Shtohet ne balmet e buzëve (siç rekomandohet nga Klinika Mayo) për të siguruar qëndrueshmëri dhe elasticitet më të madh.

– Përdoret në prodhimin e qirinjve për shtëpi më të ndritshme dhe të shëndetshme.

1 shqyrtim për Beeswax

  1. Gersian Ulqinaku (pronar i verifikuar)

    Produkti qi kam marr shum I mir

Shqyrtim mund të parashtrojnë vetëm klientë që kanë bërë hyrjen dhe që e kanë blerë këtë produkt.

Rregjistrohu në listën e pritjes Rregjistrohu në listën e pritjes. Do ju informojmë kur produkti të jetë gjendje në magazinë. Ju lutemi lini adresën tuaj të vlefshme të emailit më poshtë.
Beeswax
1500 L3000 LPërzgjidhni mundësi